Hubhult vann Sweden Green Building Awards 2017


Sweden Green Building Awards 2017 delades ut under kvällen på ett fullsatt Nalen i Stockholm. På plats fanns Camilla Liljekow som representant för det nominerade projektet Hubhult som IKEA Fastigheter byggt i Malmö. Hubhult är den första färdigställda byggnaden i Sverige att uppnå BREEAMs högsta nivå (outstanding) och Camilla Liljekow var assessor/projektledare för BREEAM arbetet under hela projektet.

Av de tre nominerade projekten så vann Hubhult med följande jurymotivering: ”Ett projekt som lagt mycket stor vikt vid brukarnas hälsa och välbefinnande vid design och teknikval. Geoenergi, solpaneler och vindkraft ger tillsammans med mycket låg energianvändning ett begränsat klimatavtryck. Att trivsel och sundhet ges hög prioritet visar på hur mänskliga behov på ett naturligt sätt kan knytas samman med miljöaspekter.”

Projektet har sedan tidigare flera priser som tex Gröna Lansen för Malmö stad, en av fem vinnare som presenterades på World Sustainable Built Environment 2017 i Hong Kong och The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies and The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design har tilldelat Hubhult Green GOOD DESIGN™ Award 2017.

Senaste nyheterna från Solenco

Nyhet

Solenco går med i LFM30

Solenco går med i LFM30 (Lokal färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö 2030).

Nyhet

Vår första uppföljning/redovisning enligt Global Compact är inskickad

Solencos första uppföljning/redovisning enligt Global Compact är inskickad, se mer på www.unglobalcompact.org

Nyhet

Solenco går med i CSR Skåne

Solenco går med i CSR Skåne. CSR Skåne är ett nätverket med gemensamt miljöintresse och samhällsengagemang. Nätverket samlar organisationer för att möjliggöra kunskapsutbyte och affärsnytta. Vi ser så fram emot att få ta del och vara en del av nätverket